martes, 2 de marzo de 2010

MACBA: Rodney Graham

En el museu del MACBA vam anar a veure l'exposició A través del bosc de Rodney Graham. Aquesta exposició tractava de descriure un llarg itinerari que s'inicia amb l'adaptació de textos literaris i l'apropament de temes de història de l'art, segueix com originals treballs cinematogràfics i desemboca en un medi clàssic, la pintura.
Aquest itinerari començava en una secció on Rodney Graham deia que si voliem apropar-nos a la natura s'hauria de enviar-li esclats de llum i tecnologitzar-la per què això fos possible i ens mostra en un video un bosc il·luminat per un foco d'helicòpter (per el soroll que s'escoltava). La llum apareixia i desapareixia en diferents llocs del bosc mostrant sols parts d'ell. Després, en una altra sala, ens mostra que la literatura es pot llegir de diferents formes segons el què et transmeti i ho va plasmar posant llibres en caixes de vidres, capervall, tancats, descomposats, cartells de colors,etc.
Seguidament en una altra sala es centrava en el món de la música i cinematografia. En la part en què es dedicava en la música hi havien partitures on una obra era la majoria compasos plens de silencis i sols un o dos compasos amb notes. En la part de cinematrografia projectava objectes de diferent tipus com un polvora que es cremava o una lampada aranya. En la part final era més dedicada a la pintura i fotografia on es mostraba en caixes de alumini iluminats diferents fotografies i obres del autor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario